Канапе з сыравяленай каўбасой, сырам і маслінамі

Канапе з сыравяленай каўбасой, сырам і маслінамі
  • 35 хвілін
  • 6 порцый
  • Булачкі для хот-дога
    1-2 шт.
  • Каўбаса сыравяленая
    80 г
  • Сыр цвёрды
    100 г
  • Агурок
    1-2 шт.
  • Памідор
    2 шт.
  • Масліны б/к
    150 г

Які святочны стол без канапе? Рыхтуюцца яны з сыравяленай каўбасой, сырам і маслінамі вельмі проста і хутка, асабліва, калі ўзяць ужо нарэзаныя каўбасу і сыр. Гэта закуска вельмі доўга захоўвае вонкавы выгляд і густ, а таму нездарма карыстаецца такой папулярнасцю.

Падрыхтуем прадукты па спісе. Гародніну трэба памыць пад праточнай вадой, абсушыць. Сыр і каўбасу я купіла нарэзаныя. З маслін зліце ваду.

Булачкі для хот-дога нарэжце кружочкамі таўшчынёй у 1 сантыметр, выкладзеце ў бляху, пастаўце ў папярэдне разагрэтую да 180 градусаў духоўку на 5-7 хвілін. За гэты час лустачкі хлеба падсушацца да стану грэнак.

Пакуль рыхтуюцца грэнкі, падрыхтуйце астатнія прадукты. Памідор нарэжце кружочкамі, агурок - уздоўж тонкімі доўгімі лустачкамі, сыр - квадрацікамі 2х2 сантыметра, кружочкі каўбасы проста падзеліце.

Выкладзеце грэнкі на драўляную паверхню, дайце ім цалкам астыць.

Калі грэнкі не змазваць ніякім соусам, яны даўжэй застануцца хрумсткімі. Калі падаваць канапе будзеце адразу ж пасля падрыхтоўкі, тады грэнкі можна вышмараваць каханай белай падліўкай - напрыклад, сырнай або кропляй маянэзу. Далей выкладваем лустачку сыра, на сыр кладзем кружок памідора.

На шпажку надзяваем масліну, лустачку агурка і пару лустачак сыравяленай каўбасы. Утыкаем шпажку ў грэнку з сырам і памідорам. Тое ж самае робім з астатнімі інгрэдыентамі.

Пры жаданні, кожную канапешку можна ўпрыгожыць галінкай свежай зеляніны.

Прыгожыя і смачныя канапе з сыравяленай каўбасой, сырам і маслінамі гатовы. Гэтыя канапешкі выдатна падыдуць да любых спіртных напояў і не толькі моцным, з чырвоным ці белым сухім віном таксама выдатна спалучаюцца па гусце.