Піца з грыбамі і каўбасой

Піца з грыбамі і каўбасой
  • 45 хвілін
  • 2 порцый
  • Мука
    500 г
  • Цукар
    1 ст.л.
  • Соль
    1 ч.л.
  • Дрожджы сухія
    6 г
  • Вада
    300 мл
  • Аліўкавы алей
    3 ст.л.
  • Каўбаса салямі
    50 г
  • Каўбаса варана-вэнджаная
    90 г
  • Сыр цвёрды
    100 г
  • Шампіньёны свежыя
    200 г
  • Марынаваныя грыбы
    100 г
  • Лук рэпчаты
    1 шт.
  • Алей сланечнікавы
    па гусце
  • Арэгана, базілік
    па гусце
  • Таматавая падліўка ці паста
    1-2 ст.л.

Піца - гэта добры пачатак дня. Ёю можна падсілкавацца з раніцы разам з кубачкам кавы, перакусіць у абед, узяць на пікнік, на працу або даць дзіцяці ў школу. У кампаніі з піцай можна весела правесці час за праглядам цікавага фільма ці тэлеперадачы.

Для падрыхтоўкі цеста для піцы ў міску прасеяць 450 г мукі, дадаць цукар, соль і сухія дрожджы. Змяшаць інгрэдыенты. Уліць цёплую ваду і аліўкавы алей. Змяшаць цеста лапаткай, далей працягнуць замес рукамі.

У працэсе ручнога замесу дадаць астатнюю муку. Цеста павінна атрымацца мяккае і не якое ліпне да рук. Накрыць міску з тэстам вечкам і прыбраць на 30 хвілін у цёплае месца. Гэтага цеста хопіць на дзве вялікія піцы.

Пакуль цеста падыходзіць, падрыхтаваць усе прадукты для начыння. Каўбасу салямі нарэзаць кружочкамі, варана-вэнджаную каўбасу саломкай.

Цяпер нарэзаць грыбы. У рэцэпце выкарыстоўваюцца шампіньёны і марынаваныя хатнія вешанкі для пікантнасці. Шампіньёны нарэзаць пласцінкамі, лук чвэрць кольцамі і абсмажыць іх на сланечнікавым алеі, даць астыць. Саломкай нарэзаць вешанкі.

Бляху вышмараваць сланечнікавым алеем, падзяліць цеста напалову і раскачаць адну частку ў аладку рукамі.

Цеста вышмараваць аліўкавым алеем, а затым таматавай пастай ці падліўкай. Раскласці зверху адвольна каўбасу і грыбы. Пасыпаць арэгана, базілікам і затым цёртым сырам.

Разагрэць духоўку да 250 градусаў і запякаць піцу 8-10 хвілін, у залежнасці ад таго, наколькі зажарысты верх вы хочаце атрымаць.

Піца з грыбамі і каўбасой гатова. Перамесціце піцу на талерку, можна пасыпаць зелянінай і разрэзаць на порцыі.