Смажаны лаваш з каўбасой і сырам

Смажаны лаваш з каўбасой і сырам
  • 25 хвілін
  • 4 порцый
  • Лаваш
    3 шт.
  • Каўбаса
    200-300 г
  • Сыр
    100-150 г
  • Яйкі
    2 шт.
  • Смятана
    3 ст.л.
  • Гарчыца
    1 ч.л. (па жаданню)
  • Зялёная цыбуля
    0.5 пучка
  • Пятрушка
    0.25-0.5 пучка (па гусце)
  • Соль, перац
    па гусце
  • Раслінны алей
    для смажання
  • Вада
    1 ст.л.

Падрыхтуйце кампаненты начыння. Нарэжце невялікімі кубікамі каўбасу. Натрыце сыр. Дробна нарэжце зялёную цыбулю і пятрушку. Дадайце смятану, гарчыцу, крыху солі і молатага чорнага перцу. Добра ўсё змяшайце.

У асобную ёмістасць разбіце 2 яйкі. Дадайце 1 ст.л. вады, дробку солі і молатага чорнага перцу, а затым злёгку ўзбіце сумесь відэльцам да аднастайнасці.

Нарэжце лаваш на палоскі шырынёй 7-8 сантыметраў. Зрэжце закругленыя краі палосак лаваша, каб іх канцы набылі квадратную форму - так зручней будзе згортваць лаваш з начыннем, надаючы яму форму трыкутнікаў.

На кожную палоску лаваша выкладзеце 1 сталовую лыжку падрыхтаванага начыння. Злёгку прыцісніце начынне, размеркаваўшы яе ў падставе палоскі ў форме трыкутніка. Затым згарніце лаваш, паўтараючы абрысы начыння (падрабязней гледзіце ў відэаверсіі рэцэпту).

Паўторыце працэдуру з пакінутымі палоскамі лаваша і начыннем.

Атрыманыя трыкутнікі з лаваша памакніце ў яечную сумесь з двух бакоў і змесціце на разагрэтую, змазаную алеем патэльню.

Абсмажвайце лаваш на сярэднім агні, з двух бакоў, да залацістага колеру. Па жаданні, у апошнія некалькі хвілін падрыхтоўкі патэльню можна прычыніць вечкам, для таго каб сыр лепш расплавіўся.

Смажаны лаваш з каўбасой і сырам гатовы.