Сасіскі ў цесцю

Сасіскі ў цесцю
  • 02 гадзін
  • 10 порцый
  • Сасіскі "Сакавітыя" ад ААТ "Магілёўскі мясакамбінат"
    10 шт.
  • Мука
    400 гр.
  • Вада
    250 мл.
  • Масла сметанковае
    50 гр.
  • Дрожджы сухія
    5 гр.
  • Соль
    0,5 ч.л.
  • Цукар
    1 ст.л.

1. Рыхтуем рошчыну з дрожджаў, 1 арт.л. цукру, цёплай вады і 2 арт. л. мукі. Змешваем і пакідаем на 15-20 хвілін у цёплым месцы.

2. Праз 20 хвілін да рошчыны дадаем соль, пакінуты цукар. Высыпаем муку. Далей замешваюць цеста спачатку лыжкай, а затым рукамі. Дадаем растопленае сметанковае масла і вымешваюць аднастайнае мяккае цеста на працягу 7 хвілін. Потым накрываем цеста ручніком і пакідаем у цёплым месцы на 1 гадзіну.

3. Праз 1 гадзіну абмінаць цеста і дзелім яго на 2 часткі. Кожную частку тэсту раскочваем ў прастакутны пласт 20*30 см.Пласт наразаем на доўгія палоскі шырынёй каля 4 см. кожную сасіску абмотваюць тэстам па спіралі.

4. Выкладваем на бляху, засланы пергаментам, і пакідаем на 15 хвілін, каб цеста трохі паднялося. Змазваем нарыхтоўкі ўзбітым яйкам. Адпраўляем сасіскі ў дражджавым цесцю ў разагрэтую да 200 градусаў духоўку на 20 хвілін.

Праз 20 хвілін сасіскі ў цесцю гатовыя!

Смачна есці!